keskiviikko 8. toukokuuta 2024

Koulutusta ja tutustumista Lintulammen koululla

Tao-Oulun kevätkekkerit pidettiin Lintulammen koululla 26.4. Ohjelma: Liitosjyrsimen käyttö Seppo Nauha Sormuksen tekeminen Jussi Heikkilä Steam kokonaisuus Lintulammen koululla Panu Klemettilä ja Mika Korhonen Keskustelua Teknisten aineiden opettajat r.y:n toimenpidesuunnitelmasta ja Käs ry:n perustamisesta Space Bowling & Billiard's

perjantai 1. maaliskuuta 2024

Tutustuminen Oulun seudun ammattioppilaitoksen tekniikan aloille.

7.2. 2024 Tutustuminen OSAO:n tekniikan yksikköön. Ohjelma: Saapuminen Kotkantie 2A Oppipuoti myymälän luona Tekniikan alan tutkintojen esittelyt, sekä jatkosta ja yhteistyöstä sopiminen. (Auditorio) klo. 17-18 Tutustumiskierros tekniikan yksikössä

tiistai 31. lokakuuta 2023

Palkitsemisia Lahden syyspäivillä

Yhdistyksemme jäsenet saivat hienosti tunnustusta Lahden teknisen työn opettajien syyspäivillä. Pro teknologia kunniamaininnat napsahtivat Mikalla ja Jannelle, sekä lisäksi Jussi Heikkilä palkittiin hopeisella ansiomerkillä. Oulun alueen teknisen työn opettajat ry. kiittää Teknisten aineiden opettajat r.y:tä näistä erittäin tärkeistä tunnustuksista ja yhdistyksemme huomioimisesta!

Tao-Oulun pikkujoulut Välivainion K-raudassa 17. 3. 2023

Yhdistyksen perinteiset kevätkekkerit vietettiin K-Rauta Välivainion tiloissa, joissa meitä oli vastaanottamassa Kiilto Oyn Tuomas Luokkanen ja kauppias Iiro Takalo. Tuomakselta saimme erinomaisen tietopaketin Kiillon tuotteista ja yhdistyksen yhteistyö jatkuu Välivainion K-raudan kanssa edelleen.
Iiro ja Tuomas saivat Tao-Oulun kenkälusikat vastineeksi koulutuksen järjestämisestä
Yhdistyksen jäseniä oli mukavasti paikalla
Illemmalla siirryttiin Oulun kansainväliselle koululle, jossa pelattiin työkalubingoa, Daisyn laatimaa tietovisailua, saunottiin, nautittiin virvokkeita ja hallituksen jäsen Jussi Heikkilä esitteli Tao r.y:n koulutuspoliittista ohjelmaa.

torstai 1. kesäkuuta 2023

Artikkeli käsityön opetuksesta.

Lännen median juttu käsityön opetuksesta julkaistiin keväällä 2023 valtakunnallisesti eri puolilla suomea. Juttu oli hieman eri sisältöinen eri julkaisuissa.

maanantai 28. maaliskuuta 2022

Tao-Oulun pikkujoulut 25.3.2022

Tao-oulun perinteiset pikkujoulut päästiin järjestämään pitkästä aikaa maaliskuun loppupuolella Oulun Normaalikoulun tiloissa. Tapahtuma oli avoin myös muillekin kuin yhdistyksemme jäsenille. Paikalle saapui 14 osallistujaa ja mukana oli iloksemme myös uusia kasvoja. Valitettavasti yhtään opiskelijaa ei uskaltautunut paikalle, vaikka kutsuimme tilaisuuten myös Oulun yliopiston opettajaopiskelijoita, jotka ovat teknisen työn opettamisesta kiinnostuneita. Haluamme yhdistyksenä rohkaista kaikkia alueen teknisen työn opettajia ja opiskelijoita mukaan toimintaamme.
Aloitimme tilaisuuden yhdistyksen tarjoamalla ruokailulla ja siirryimme kahvien jälkeen meille kaikille tuttuun ympäristöön - koulun teknisen työn tiloihin. Henkilöesittelyjen jälkeen työstimme TAO-Oulun opetussuunnitelman tukimateriaalipakettia, jota on jo valmisteltu pienemmällä porukalla useampaan otteeseen. Olimme pyytäneet osallistujia tuomaan mukanaan yhden hyväksi havaitun oppilastyön, jotka esiteltiin tilaisuudessa ja lisättiin tukimateriaaliin. Yhteistyössä on voimaa: Ideoiden jako ja kollegiaalinen tuki tuntuivat erityisen hyvältä, kun kokoontumiset eivät ole olleet mahdollisia pariin edelliseen vuoteen. Hyviä ideoita jalostettiin ja keskustelu kävi vilkkaana. Yhdistyksen yksi keskeisimmistä tavoitteista on pätevä yhteistyöverkosto, josta jäsenet hyötyvät merkittävästi. Kun paikalliset teknisen työn opettajat ovat tuttuja, yhteistyö on helpompaa ja monenlaisia ideoita ja kehityskohteita saadaan joukolla helpommin jatkojalostukseen. Jäsenmaksun maksaneille jaettiin myös tilaisuudessa jäsenkortit, joita näyttämällä saa omista hankinnoista hyviä alennuksia paikallisilta yhteistyökumppaneilta lähialueen liikkeissä.
Virallisen osion jälkeen tilaisuus jatkui keskustellen, tarjoiluista nauttien, pelaillen ja saunoen. Illan ja alkuyön keskustelutuokiot eivät rajoittuneet pelkästään teknisen työn aihepiiriin, vaan maailmaa paranneltiin monelta osin.