maanantai 28. maaliskuuta 2022

Tao-Oulun pikkujoulut 25.3.2022

Tao-oulun perinteiset pikkujoulut päästiin järjestämään pitkästä aikaa maaliskuun loppupuolella Oulun Normaalikoulun tiloissa. Tapahtuma oli avoin myös muillekin kuin yhdistyksemme jäsenille. Paikalle saapui 14 osallistujaa ja mukana oli iloksemme myös uusia kasvoja. Valitettavasti yhtään opiskelijaa ei uskaltautunut paikalle, vaikka kutsuimme tilaisuuten myös Oulun yliopiston opettajaopiskelijoita, jotka ovat teknisen työn opettamisesta kiinnostuneita. Haluamme yhdistyksenä rohkaista kaikkia alueen teknisen työn opettajia ja opiskelijoita mukaan toimintaamme.
Aloitimme tilaisuuden yhdistyksen tarjoamalla ruokailulla ja siirryimme kahvien jälkeen meille kaikille tuttuun ympäristöön - koulun teknisen työn tiloihin. Henkilöesittelyjen jälkeen työstimme TAO-Oulun opetussuunnitelman tukimateriaalipakettia, jota on jo valmisteltu pienemmällä porukalla useampaan otteeseen. Olimme pyytäneet osallistujia tuomaan mukanaan yhden hyväksi havaitun oppilastyön, jotka esiteltiin tilaisuudessa ja lisättiin tukimateriaaliin. Yhteistyössä on voimaa: Ideoiden jako ja kollegiaalinen tuki tuntuivat erityisen hyvältä, kun kokoontumiset eivät ole olleet mahdollisia pariin edelliseen vuoteen. Hyviä ideoita jalostettiin ja keskustelu kävi vilkkaana. Yhdistyksen yksi keskeisimmistä tavoitteista on pätevä yhteistyöverkosto, josta jäsenet hyötyvät merkittävästi. Kun paikalliset teknisen työn opettajat ovat tuttuja, yhteistyö on helpompaa ja monenlaisia ideoita ja kehityskohteita saadaan joukolla helpommin jatkojalostukseen. Jäsenmaksun maksaneille jaettiin myös tilaisuudessa jäsenkortit, joita näyttämällä saa omista hankinnoista hyviä alennuksia paikallisilta yhteistyökumppaneilta lähialueen liikkeissä.
Virallisen osion jälkeen tilaisuus jatkui keskustellen, tarjoiluista nauttien, pelaillen ja saunoen. Illan ja alkuyön keskustelutuokiot eivät rajoittuneet pelkästään teknisen työn aihepiiriin, vaan maailmaa paranneltiin monelta osin.